Service

Hos Guitarservice ApS

Kan vi tilbyde flere forskellige service opgaver som reparationer af strengeinstrumenter, rørforstærker og elektronik, reparationer af bl.a., knækkede guitar halse, udskiftning af bånd, lakerings arbejde samt restaureringer, monteringer af diverse udstyr som bl.a. pickupper og andet udstyr efter ønske.

Lakering

Vi kan klarer alle lakeringsopgaver
kontakt os for et tilbud på din drømme opgave.

Fremstilling

Vi kan fremstille stort set alt, vi fremstiller blandt andet selv pickguards, nuts, pickupper, knobs, bridges og meget mere.

F.A.Q.

Ofte stillede spørgsmål

1.)

Musikere har forskellige behov og forventninger til et instrument.

Der er én justering, der er universel, uanset spillestil (slideguitar undtaget) – “strengehøjden ved NUT”, men til en vis grad kan halsens krumning variere fra instrument til instrument, den samlede strengehøjde kan være meget forskellig fra musiker til musiker, og strenge tykkelsen er en personlig ting, som påvirker enhver indstilling. .

2.)

Klimaet som et instrument opbevares i, påvirker den overordnede opsætning.

Træ absorberer og afgiver fugt. Guitarhalse og akustiske guitarer udvider og krymper med udsving i luftfugtighed. Dette forårsager fine og til tider dramatiske ændringer i strengens højde og halskrumning. I det ideelle scenarie er en guitar altid et sted, hvor den relative luftfugtighed er omkring 50%, og temperaturen på 23 grader. I virkeligheden er dette et sjældent tilfælde. Mens en række producenter kræver, at deres distributører opbevarer og udstiller guitarer i et klimakontrolleret rum, og det er i virkeligheden ikke alle, der gør det. En guitar justeret til det optimale vil blive påvirket af ændringer i luftfugtighed og temperatur. Så det er ikke i producenternes interesse at finjustere et setup fra fabrikken inden videresalg.

3.)

Moderne fabrikker laver en guitar på få timer.

De præcise justeringer, der er involveret i en grundig opsætning, kan tage en times tid af en tekniker. Store producenter kan bare ikke bruge tid på en finjustering. For ikke at nævne det faktum, at en god guitar reparatør sandsynligvis kan tjene flere penge uden for fabrikken.

4.)

Selv en “ny” guitar kan have stået i et stykke tid, før du købte den.

Guitarer “sætter sig” med tiden og har ofte brug for justering alene af denne grund. .

5.)

Nogle nye guitarer behøver ikke en komplet opsætning, kun en justering.

Mange guitarer kommer ud fra fabrikken med en god opsætning, men ikke en fantastisk opsætning, dette kombineret med en sæsonbestemt ændring eller en ændring af strenge tykkelsen, fra det fabrikken installerede, og kan nødvendiggøre nogle mindre justeringer.

Alle ovenstående grunde er medvirkende til, at en ny guitar måske skal justeres. Men fortvivl ikke, at få en guitar sat op og justeret med jævne mellemrum er blot en kendsgerning for et strengeinstrument.

Det kan være en lav sadel “ved bridge”, det kan være en flad eller bagover bøjet hals.

Det kan være en lav NUT “ved hovedet” eller et høj bånd “fret”.

Det kan være et slidt bånd eller serie af slidte bånd, det kan endda være en snavset eller bøjet streng.

Vi anbefaler dig at tage den til en reparatør, til en grundigere vurdering.

 Jeg har en 80’er Fender Stratocaster, som jeg for nylig har købt.

Problemet er, at jack stikket ikke holder guitarkablet, det falder ud.

Er der noget jeg selv kan gøre for at justere stikket eller skal jeg bare anskaffe mig et nyt til at monterer ?

1.)

I nogle tilfælde kan du fjerne jackstikket og bøje kontaktfladen lidt tilbage, så holder den. Men ofte når det når det punkt, at det ikke holder, er metallet træt, og jackstikket skal udskiftes.

Når jeg drejer Volume og tonekontrollerne på min Telecaster, er der en statisk støj, hvad kan jeg gøre for at stoppe det, skal jeg udskifte Potmetrene?

1.)

Støj i volumen og tone “pots” (forkortelse for potentiometre) kan ofte afhjælpes ved at rense med en speciel elektronisk komponentrens.

Hvis du selv har mod på det kan du tage kontrolpladen af og rense delene selv med sprayen ” Gør det forsigtigt”, ellers kan du få en guitar reparatør til at gøre arbejdet for dig.

Hvis det ikke er nok at rense potmeterne, d.v.s. hvis støjen hurtigt kommer igen, bør du få udskiftet potmetrene.

Bagsiden af ​​broen på min start 1980 Guild D-35 har løsnet sig fra toppen. Jeg kan se en lang revne på tværs af det meste af broens bagside. Skal det limes ned igen?

1.)

Med tiden, ja, men måske ikke lige med det samme. Især med Gild Bridges har jeg bemærket at de løsner sig fra toppen, men at det ikke strækker sig særlig langt inde under broen “bridge”.

Efter at have afmonteret en del af disse broer har jeg bemærket, at det område af toppen, som er limet på undersiden af ​​broerne på mange Guild-guitarer fra 70’erne og 80’erne, efterlader en lille mængde lakeret træ under broen (dvs. at limfladen på broen er større end det område af toppen, hvor der er rå træ.)

Da træ og lak ikke klæber til hinanden med trælim, kan dette område adskilles med tiden (da toppen bøjes op af strenge trækket), mens resten af ​​undersiden af broen er godt fikseret.

Så du skal finde ud af, hvor langt under broen revnen går.

For at kontrollere et mellemrum under en hvilken som helst bro, skal du skubbe et stykke papir ind i mellemrummet, og hvis det går mindre end (1 mm) vil broen ikke flyve af sted med det samme, men den bør overvåges (det skader aldrig at få din reparatørers mening).

Hvis det bliver værre end det, vil vi anbefale at du kontakter din lokale reparatør.